Spring naar de inhoud

Machine Minds, Machine Hearts: de snijplotter

Machine Minds, Machine Hearts: de snijplotter is een workshop waarin deelnemers leren werken met een snijplotter en Inkscape. De workshop bestaat uit de volgende fasen:

Workshopinhoud

Disclaimer: deze fases zijn slechts een voorbeeld van hoe de workshop zou kunnen verlopen. Afhankelijk van tijd en groep kan er altijd van deze stappen afgeweken worden.

1

Wat is een snijplotter?

De workshop begint met een uitleg over wat een snijplotter is, hoe het werkt, en de verschillende soorten materialen die ermee gesneden kunnen worden, zoals vinyl en flexfolie.

2

Toepassingen en mogelijkheden

In deze fase ontdekken de deelnemers de diverse toepassingen van een snijplotter, zoals het maken van stickers, textielbedrukking, en andere creatieve projecten. Ze leren hoe een snijplotter kan worden gebruikt voor branding en grafisch ontwerp.

3

Bestand klaarmaken ifv de snijplotter (initiatie Inkscape)

Deelnemers leren hoe ze ontwerpen kunnen maken en voorbereiden in Inkscape, specifiek met het oog op het gebruik met een snijplotter. Ze krijgen inzicht in belangrijke aspecten zoals lijninstellingen, het werkgebied, en het exporteren van bestanden.

4

De snijplotter (bestanden doorsturen en uitsnijden)

In deze fase sturen de deelnemers hun voorbereide bestanden naar de snijplotter en leren ze hoe ze het apparaat correct instellen om hun ontwerpen precies uit te snijden.

5

De resultaten pellen en leren werken met transferfolie

Na het uitsnijden leren de deelnemers hoe ze hun gesneden ontwerpen kunnen pellen (verwijderen van overtollig materiaal) en hoe ze transferfolie moeten gebruiken om hun ontwerpen over te brengen op verschillende oppervlakken.

6

Resultaat (vinyl sticker) of persen met heatpress (flexfolie)

De workshop sluit af met het voltooien van het project: de deelnemers maken hun eigen vinyl stickers of gebruiken een heatpress om flexfolie op textiel te persen, en bespreken vervolgens hun resultaten.

Praktisch

Capaciteit

12

Leeftijd

24

Kostprijs

Op aanvraag

Duur

3 uur

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we bekijken graag samen de mogelijkheden.

Boek deze workshop

Gerelateerde workshops

  • Mobile Movie Magic videografie

    Mobile Movie Magic

    Mobile Movie Magic is een workshop waarin jongeren van 12-15 jaar leren hoe ze professionele video's kunnen maken met hun smartphone. Deelnemers beginnen met het ordenen van screenshots in een shotlist en leren over storytelling en het maken van storyboards.

    12-24
    12-15 jaar
  • lasercutter

    Machine Minds, Machine Hearts: Inkscape

    Machine Minds, Machine Hearts: Inkscape is een workshop waarin deelnemers leren werken met Inkscape, specifiek gericht op het gebruik met een lasercutter en snijplotter.

    6-24
    12+ jaar
  • stemindevrijetijd

    Basissessie STEM in de vrije tijd

    Deze workshop is bedoeld voor animatoren, jeugdwerkers, begeleiders van buitenschoolse activiteiten en vrijwilligers die kinderen willen begeleiden bij buitenschoolse STEM-activiteiten. De sessie vereist geen voorkennis en richt zich op het begrijpen van het concept STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en het toepassen ervan in een vrije tijdscontext. Doelstellingen: Inzicht in STEM: Begrijpen waar STEM voor staat en waarom het belangrijk is in buitenschoolse activiteiten. STEM-didactiek: Kennismaken met een overkoepelende didactische benadering voor STEM-activiteiten. Begeleidingsaanpakken: Verkennen van verschillende manieren om STEM-activiteiten te begeleiden en welke stijlen effectief zijn.

    8-20
    18+ jaar
Contacteer ons

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info